משאף ונטולין

טיפול ואבחון אסתמה זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון אסתמה!

טיפול הומאופתי
הומאופתיה מטפלת בסיבות והשורשים של הבעיות , וכך האדם מבריא ומגיע לריפוי אמיתי.
רוצים לשמוע עוד על טיפול הומאופתי השאירו פרטים

משאף ונטוליןמשאף הונטולין הינו המשאף הכחול המשמש את הסובלים מאסטמה. הוא מכיל תרופה מהירת פעולה אשר מפסיקה את ההתקף האסטמה כאשר הוא מתרחש.

ניתן לרכוש משאפים אלו רק עם מרשם רופא ולאחר שהמטופל עבר בירור יסודי על מצבו. לחולי אסתמה, ההמלצה היא לקחת את המשאף איתם באופן צמוד בכדי שיוכל לסייע במקרים דחופים ופתאומיים.

השימוש במשאף

משאף ונטולין (albuterol ) נמצא בשימוש על מנת לטפל בקוצר נשימה וצפצופים על רקע אסתמה, ומחלת ריאות חסימתית כרונית. ישנם מטופלים המשתמשים במשאף גם לפני אימוני כושר או פעילות גופנית, כאשר יש חשש כי זו תגרום לבעיות נשימתיות.

תרופה זו שייכת למשפחת מרכיבי הברונכוסים (bronchodilators) כך שהיא פועלת בדרכי הנשימה ומסייעת להרגעת השרירים ופתיחתם. שליטה בבעיות הנשימה השונות יכולות לסייע למטופלים להמשיך בשיגרת חייהם ולאבד מספר ימי עבודה או לימודים מועט יותר.

אלבוטרול הוכח במרבית הניסויים הקליניים כבעל השפעה עיקרית על מערכת הנשימה, בצורה של הרפיית השריר החלק, אולם בדומה לתרופות אגוניסטיות ביתא-אדרנרגיות אחרות, הוא עלול לייצר אפקט קרדיווסקולרי משמעותי אצל חלק מהחולים, אשר יתבטא בקצב הדופק, לחץ הדם, ושינויים אלקטרוקרדיוגרפיים.

יש ללמוד על סוגי המשאפים ואופן השימוש בהם, מכיוון שקיימים מספר משאפים אשר לכל אחד מהם חומרים משפיעים אחרים, מינונים משתנים וקצב פעולה אחר. בדרך כלל, השימוש במשאף הונטולין ידרוש מיומנויות בסיסיות, אשר נרכשות לאחר מספר התנסויות אולם חייבות להיעשות על פי העלון לצרכן וההוראות המדויקות.

מינון השאיפות (בדרך כלל כל 4-6 שעות) ייקבע על ידי הרופא המטפל ועל פי המצב הבריאותי הנתון של כל מטופל. אין להגדיל את המינון באופן עצמאי, בכדי לא להגדיל את הסיכון לתופעות לוואי ולמינון יתר. השפעת התרופה צריכה להיות מורגשת באופן מיידי ומהיר.

אזהרות שימוש ואינטראקציות עם תרופות אחרות

אין להשתמש בונטולין כאשר ידועה אלרגיה לאחד ממרכיבי התרופה. כמו כן, יש ליידע את הרופא על היסטוריה של מחלות לב, לחץ דם גבוה או אי ספיקת לב ;הפרעת בקצב הלב;  אפילפסיה, סוכרת או פעילות יתר של בלוטת התריס. נשים בהריון צריכות להיזהר ולהימנע עד כמה שניתן בשימוש במשאף, מחשש שהחומר הפעיל יועבר לעובר. משאף זה ניתן למבוגרים וילדים מעל גיל 4.

כאשר משתמשים בונטולין, יש להיזהר ממעורבות של תרופות אחרות, אשר עלולות להגביר את ההשפעה ולפעול באופן הפוך מהמצופה. תרופות המהוות קונטרהאינדיקציה לשימוש בונטולין הן: משתנים (כמו פוסיד) אשר מעלות את הסיכון לרמות נמוכות של אשלגן בדם, מעכבי COMT (Catechol-O-methyltransferase), MAOI, וממריצים שונים (מסוג אמפטימנים או אפינפרין), אשר עלולים להגביר את הסיכונים להופעת תופעות לוואי של הונטולין. כמו כן יש להיזהר עם תרופות מסוג חוסמי ביתא ודיגוקסין אשר עלולים להפחית מיעילות הטיפול.

תופעות הלוואי

לונטולין עלולות להיות תופעות לוואי, מעבר להשפעתו הרצויה, ויש לשים לב לכך במהלך הטיפול. תופעות הלוואי העיקריות אשר עלולות להופיע הן: רעד ברגליים או בידיים, ודופק מהיר ולא סדיר. לעיתים נדירות יותר עלולים להופיע שיעול, קשיי נשימה, קושי בבליעה, צרידות, ונפיחות בפנים, שפתיים, עפעפיים, גרון וגפיים. כמו כן, עלולים להופיע אדמומית בעור, קוצר נשימה, פריחה, נשימה איטית, לחץ בחזה וצפצופים.

ישנן תופעות לוואי מינוריות וקלות יותר, אשר לא מחייבות פניה לרופא, אולם יש לשים לב אליהם ולתדירות הופעתם. תופעות אלה כוללות סחרחורת, תחושת חום, עצבנות, בחילה, גרד, בעיות בשחרור השתן, בעיות שינה.

תופעות לוואי נדירות יותר עלולות לכלול ישנוניות ונמנום יוצא דופן. תופעות אלו עשויות לחלוף מאליהן לאחר תקופת הסתגלות מסוימת לתכשיר.

המרכז לטיפול ואבחון אסתמה

המרכז לטיפול ואבחון אסתמה מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון אסתמה, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון אסתמה. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:
טיפול הומאופתי
הומאופתיה מטפלת בסיבות והשורשים של הבעיות , וכך האדם מבריא ומגיע לריפוי אמיתי.
רוצים לשמוע עוד על טיפול הומאופתי השאירו פרטים