בקוטייד לטיפול באסטמה

טיפול ואבחון אסתמה זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון אסתמה!

טיפול הומאופתי
הומאופתיה מטפלת בסיבות והשורשים של הבעיות , וכך האדם מבריא ומגיע לריפוי אמיתי.
רוצים לשמוע עוד על טיפול הומאופתי השאירו פרטים

בקוטייד לטיפול באסטמהבקוטייד (Beclometasone dipropionate) ניתן כמשאף לטיפול תחזוקתי באסתמה וכתרסיס לשאיפה לטיפול בנזלת כרונית. טיפול תחזוקה של אסתמה הינו טיפול מניעתי. כאשר חולי אסתמה זקוקים לסטרואידים מערכתיים, הוספת סטרואידים בשאיפה עשויה להפחית ואף לבטל את הצורך בסטרואידים אלה.

בקוטייד לא יינתן במצבים של אסתמה חריפה, או רגישות יתר ידועה לתרופה. תופעות הלוואי החמורות יותר של התרופה הן מערכתיות וכוללות תסמינים של אי ספיקת יותרת הכליה, צרידות, כאבי גרון, וזיהומים פטרייתיים בלוע התחתון והגרון, ולכן הקפדה על היגיינת פה ושיניים לאחר כל שימוש היא הכרחית.

סוג הטיפול

בקוטייד עשוי להפחית את הדלקת הקיימת על ידי ייצוב ממברנת הליפוזום, והפחתת מספרם ופעילותם של התאים הדלקתיים. כמו כן, הוא מעכב את היצרות הברונכיות ומרפה שריר חלק, וכך מופחתת תגובתיות היתר של דרכי הנשימה.

אופן השימוש במשאף בקוטייד

בקוטייד נמצא בתרסיס שאיפה, כמוסות לשאיפה ותרסיס אף. כאשר השימוש נעשה על ידי משאף, יש להבטיח אספקה נכונה של המנה בכדי לסייע במניעת פטרת וצרידות. אחרי השאיפה, יש לעצור את הנשימה למספר שניות לפני הנשיפה. ליעילות גדולה יותר, ההמלצה היא לחכות כדקה בין השאיפות. אם התסמינים לא משתפרים לאחר שלושה שבועות, יש לפנות לרופא המטפל להמשך ייעוץ.

חומרים הנמצאים בתרופה

בקוטייד הינו קורטיקוסטרואיד נוגד דלקת. התרופה מכילה dipropionate beclometasone שהינו המרכיב הפעיל. בנוסף, הוא מכיל (134a HFA (norflurane אתנול, אלכוהול וגליצרול.

סיכונים ותופעות לוואי

במינונים גבוהים של התרופה היא עלולה לפתח זיהומים בפה, אשר יתבטאו בכיסוי לבן סמיך על הלשון והפה יהיה אדום ומגורה. מעבר לכך, בקוטייד עלול לגרום לצרידות, כאבי גרון, ויובש בפה (אכילת פירות הדר כמו תפוזים עשויה לסייע).

בקוטייד הנלקח בשאיפה עלול להאט את קצב התפתחות צמיחת הילדים, כך שעל הרופא המטפל לבדוק ולפקח על קצב הצמיחה. בדומה לכל תרופות הסטרואידים, גם בקוטייד עלולה להשפיע על בלוטת יותרת הכליה, כך שהיא תייצר רמות פחותות של הורמון הקורטיזול. משמעות הדבר היא כי הילד או המטופל עלול להיות בעל קשיי הגנה כנגד זיהומים, או שיהיה בעל התאוששות איטית יותר מפציעה או ניתוח.

שאפי בקטוייד מכילים את החומר הפעיל "בקלומתיזון-דיפרופיונאט" (beclometasone dipropionate) החומר הפעיל בבקוטייד משתייך למשפחת תרופות הנקראת קורטיקוסטרואידים.

קורטיקוסטרואידים לטיפול באסתמה

קורטיקוסטרואידים הם הורמנוים שמופרשים בצורה טבעית על ידי בלוטת האדרנל. יש להם הרבה פעילויות חשובות כשבינהן ניתן למצוא שליטה על תהליכים דלקתיים. לפעמים מקצרים את השם של קורטיקוסטרואידים לרק סטרואידים אבל חשוב להבדיל בינהם לבין הסטרואידים האנאבולים שגם אליהם לעיתים מתייחסים כרק סטרואידים.

סטרואידים אנאבולים הם חומרים לא חוקיים שמשמשים מפתחי גוף והם שונים מאוד בפעילות ובמבנה מקורטיקוסטראוידים. בקלומטוזון הוא קורטיקו-סטירואיד מלאכותי בעל פעילות נוגדת דלקת בריאות.

כששואפים בקלומטזון אל תוך הריאות הוא נספג לתוך התאים שמרכיבים את דרכי האוויר והריאות. בתוך אותם התאים הוא מעורר תהליכים שמונעים שחרור חומרים מסוימים. החומרים שהוא מונע את שחרורם בדרך כלל פעילים במערכת החיסון ויש להם תפקיד להתריע וליצור תגובות דלקת נגד זיהומים שתוקפים את הריאות.

במחלת האסתמה הבעיה העיקרית היא שדרכי האוויר מצומקות ולחוצות בגלל שיש דלקת קבועה בדפנות שלהם. בנוסף הפרשות שנוצרות בגלל הדלקת יכולות לחסום את דרכי האויר עוד יותר ומקשה על הכנסת האויר והוצאתו מהריאות. בקלומטזון מוריד את חומרת הדלקת ואת כמות ההפרשות, בכך הוא מקל על הנשימה ועוזר למנוע התקפי אסתמה.

היתרון של קורטיקוסטרואידים בשאיפה

בקלומטזון לטיפול באסתמה ניטל דרך משאף. שאיפה החומר הפעיל מאפשרת לו להגיע ישר לריאות. זה עדיף עקב 2 סיבות. הראשונה היא שהרוב המוחלט של החומר מגיע לאיזור בו יש דלקת (הריאות) ולכן הוא יותר יעיל ככה. הסיבה השנייה היא שזה מונע מהחומר להגיע לשאר הגוף ובכך מצמצם מאוד את תופעות הלוואי לעומת אילו היה צריך לבלוע את החומר.

חשוב לציין שבקלומטזון נלקח כטיפול מניעתי. הוא נלקח בצורה קבועה כדי לדכא את הדלקת שיש כל הזמן לחולי אסתמה בריאות. יש לצפות להקלה בתסמיני האסתמה בערך שלושה עד שבעה ימים מתחילת הטיפול בבקוטייד. חשוב מאוד להמשיך עם התרופה גם לאחר שיש שיפור ולא להפסיק אותה אלא בהמלצת רופא בלבד. אם מפסיקים את התרופה לבד יש סיכון שהתסמינים יחזרו והם אפילו יכולים לחזור בצורה חמורה במיוחד.

בקלומטזון היא לא טיפול בהתקף אסתמה חריף. ישנם משאפים אחרים שעושים זאת. התקף אסתמה מצריך שימוש במשאף שפועל בצורה מיידית לטווח הקצר כמו ונטולין.  בקלומטזון היא תרופה שעובדת לטווח הארוך ולוקח לה זמן להתחיל לפעול.

תופעות לוואי

כאמור התרופה כמעט ואינה נספגת לדם על כן תופעות הלוואי הן מעטות מאוד ובעיקר מקומיות לדרכי האוויר העליונות. משתמשים שלא שותפים את הפה אחרי השימוש עלולים לחוות זיהום של פטרייה על הלשון או בחלל הפה. כמו כן ישנו סיכון קטן לדלקות גרון. בצורה נדירה מאוד היא עלולה לגרום לפעולה הפוכה לעורר התקף אסתמה יש לפנות לרופא אם זה קרה או אם התרחשה תופעת לוואי חמורה אחרת (נדיר מאוד).

התווית הנגד המוחלטת היחידה נגד התרופה היא אלרגיה לאחד מהמרכיבים שלה. התרופה מותרת לשימוש בזמן היריון והנקה. מותר לצרוך אלכוהול בזמן נטילת התרופה. אין בעייה לנהוג אחר נטילת התרופה.

הפסקת ייצור התרופה

חברת התרופות גלקסו-סמית'-קליין הפסיקה לייצר את התרופה ב-2007. הסיבה העיקרית להפסקת הייצור הייתה שבמשאף היו חומרים הנקראים CFC שעזרו לשמר את התרופה אך פגעו בשכבת האוזון. בנוסף הופיעו תרופות חדשות שהוכיחו כמעט יעילות יותר.

המרכז לטיפול ואבחון אסתמה

המרכז לטיפול ואבחון אסתמה מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון אסתמה, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון אסתמה. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:
טיפול הומאופתי
הומאופתיה מטפלת בסיבות והשורשים של הבעיות , וכך האדם מבריא ומגיע לריפוי אמיתי.
רוצים לשמוע עוד על טיפול הומאופתי השאירו פרטים