טיפולים הומאופתיים נחשבים במשך שנים רבות לפופולאריים מאוד בקרב הרפואה האלטרנטיבית, וחולי אסטמה רבים נהנים משיפור במצבם בזכות טיפולי הומאופתיה.
שימוש בתכשירים ההומאופתיים השונים מסייע בעיקר לחיזוק מערכת החיסון ולהפחתת התגובה הדלקתית אשר מביאה להתקפי האסטמה, ובשילוב עם טיפול תרופתי קונבנציונלי ניתן בהחלט להגיע להקלה משמעותית על התסמינים.
חלק מהמטופלים בהומאופתיה מדווחים על שיפור משמעותי במצבם ועל כך שהפסיקו לקחת את התרופות ובעצם החלימו מהמחלה. חשוב לזכור שבניגוד למצבים אחרים בהם מטפלים בעזרת הומאופתיה, אסטמה היא מחלה אשר יכולה לסכן את החיים ולכן לא מומלץ לקבל החלטות בנוגע לטיפול באופן עצמאי וללא ייעוץ רופא מומחה.
מטרת הטיפול ההומאופתי בחולי אסטמה
אנשים רבים פונים לטיפול הומאופתי על מנת להקל על תסמיני האסטמה. טיפול הומאופתי נחשב ליעיל יחסית בחולי אסטמה, ומסייע להם במספר דרכים:
- חיזוק מערכת החיסון – מרכיבים שונים המצויים בתכשירים ההומאופתיים תורמים לחיזוק מערכת החיסון ולהפחתת התחלואה. כידוע, חולי אסטמה סובלים מהתפרצות של התקפים בזמן צינון, זיהומים ויראליים ומחלות אחרות, ועל כן חיזוק מערכת החיסון יכול לשפר את מצבם מבחינת ההתקפים.
- הפחתת התגובה הדלקתית – הבסיס למחלת האסטמה הוא תגובה דלקתית אשר גורמת לכיווץ הסימפונות ולהופעת הצפצופים. במקרים אלו, הפחתת התגובה הדלקתית משמשת כטיפול מונע להתקפי אסטמה, ושימוש בתכשירים הומאופתיים מסייע להקלה על הדלקת ולשיפור המצב הכללי. אמנם השפעת התכשירים ההומאופתיים על התגובה הדלקתית אינה מרשימה כמו השימוש בסטרואידים, אך עדיין קיימים מטופלים רבים אשר מדווחים על הפחתה משמעותית של ההתקפים כתוצאה מהטיפול ההומאופתי.
התאמת טיפול באופן אישי למטופל
ייחודה של ההומואפתיה הוא התאמת הטיפול למטופל. כל תכשיר הומאופתי, המכונה "רמדי", מותאם באופן אישי למטופל על פי התסמינים השונים, תכונות האופי, ההעדפות בחיים ונושאים רבים.
במהלך ייעוץ הומאופתי שואל המטפל את המטופל שאלות רבות לגבי חיי היום יום, ועל פי התשובות שמקבל מתאים עבורו טיפול. ולכן, גם אם שני אנשים סובלים ממחלות דומות עם תסמינים זהים, הטיפול שכל אחד יקבל יהיה שונה ויותאם עבורו באופן אישי.
שילוב ההומאופתיה עם הרפואה הקונבנציונלית
חשוב להדגיש שהומאופתיה לא מהווה תחליף לטיפול הקונבנציונלי אלא תוספת בלבד. אנשים הסובלים מאסטמה אשר דורשת טיפול מונע חייבים להמשיך איתו ולשלבו עם הטיפול ההומאופתי.
בנוסף, אין לוותר על נשיאת המשאפים לטיפול קצר הטווח, גם אם נראה שהטיפול ההומאופתי עוזר. שימוש במשאפים קצרי טווח כמו ונטולין בעת התקף הוא חיוני ויכול במקרים רבים להציל חיים.
לאחר תקופה מסוימת של טיפול הומאופתי, ניתן להפחית בהדרגה את הטיפול התרופתי המונע במידה ואכן קיים שיפור במצב. השינויים במשטר התרופתי יתבצעו כמובן אך ורק לאחר אישור הרופא המטפל, ובזהירות רבה על מנת לא לגרום להתקף נוסף.
הפחתת התקפי האסטמה בזכות הטיפול ההומאופתי
חולי אסטמה רבים מדווחים על שיפור במצבם לאחר התחלת הטיפול ההומאופתי על פי חולים שונים, הטיפול ההומואופתי בשילוב עם הטיפול התרופתי הרגיל הצליחו להביא לירידה משמעותית בתדירות ההתקפים ובחומרתם, ובסופו של דבר בחלק מהמקרים הצליחו החולים להוריד בהדרגה את הטיפול התרופתי ואף להיגמל ממנו באופן סופי.
מכיוון שרוב חולי האסטמה הם ילדים, חשוב לזכור שכחלק טבעי ממהלך המחלה מופיעה הקלה בסימפטומים עד היעלמותם בתחילת גיל ההתבגרות. ילדים רבים שסבלו מאסטמה בתור ילדים קטנים וטופלו תרופתית נהנים מהיעלמות ההתקפים בגיל מסוים, וחיים בצורה תקינה לחלוטין בתור בוגרים.
ולכן, כאשר מדובר בטיפול הומאופתי בילדים חשוב לזכור שההקלה במצבם לא חייבת להיות כתוצאה מההומאופתיה, אלא גם כחלק ממהלך המחלה הטבעי.