נשמתי עובש במשך זמן רב, האם אני זקוק לטיפול רפואי?

טיפול ואבחון אסתמה זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון אסתמה!

טיפול הומאופתי
הומאופתיה מטפלת בסיבות והשורשים של הבעיות , וכך האדם מבריא ומגיע לריפוי אמיתי.
רוצים לשמוע עוד על טיפול הומאופתי השאירו פרטים

עובש זה לא רק כתמים על הקירות באמבטיה. העובש, שהוא סוג של פטריה, נמצא בצורה סמויה בכל מקום ואפילו באוויר (בצורהנשמתי עובש במשך זמן רב, האם אני זקוק לטיפול רפואי? של נבגים). יתכן שאתם סבורים שהכמות הזאת קטנה מכדי לגרום לבעיות רציניות. אך ראוי לשאול מה קורה בחשיפה ממושכת. בדקנו האם מי שנושם עובש למשך זמן רב חייב לקבל טיפול רפואי.

איך נושמים עובש?

כשאנו מדברים על נשימה של עובש צריך לעשות הבחנה חשובה. עובש במובן המקובל אלה הכתמים המוכרים על קירות לחים או מעיין פרווה של קורים שנמצאת על אוכל ישן. לפני שעובש גדל, הוא מצוי במצב רדום שנקרא נבג. הנבגים הללו נמצאים בכמויות גדולות מסביבנו. הם נישאים באוויר ואם נרצה או לא נרצה אנו נושמים אותם. כלומר, כאשר מדברים על נשימה על עובש, מדברים בעצם על נשימת הנבגים. בסביבה עתירת עובש, צפויים להיות גם יותר נבגים. מערכת החיסון האנושית יודע להתמודד עם המון סוגים של חומרים מזיקים שאנו נושמים בכל רגע. במצבים שגרתיים, מערכת החיסון יודעת לתקוף את העובש והגוף יודע לפלוט אותו החוצה ללא נזק. אך ישנם מצבים שבהם עלולה לחול בעיה. אם אינכם חשים סימפטומים מיוחדים, אין צורך בטיפול רפואי.

מי חשוף לסימפטומים בשל נשימה ממושכת של עובש?

מדענים מסבירים כי מרבית האנשים לא יינזקו מחשיפה לעובש, בין אם באכילה מועטה ובין אם בחשיפה של מערכת הנשימה. אבל מי שנחשף לאורך זמן לעובש שנכנס לריאות עלול לסבול קשות בתנאים מסוימים. לדוגמא, אנשי מדוכאי מערכת החיסון, אנשים הסובלים ממחלות רקע, במיוחד אסטמה ואלרגיות, עלולים לפתח סימפטומים שונים. כאבי גרון, שיעול, סינוסיטס, ליחה יחמירו בשל נשימה של עובש לאורך זמן. במיוחד עומדים בסיכון אוכלוסיות של קשישים, ילדים קטנים ואסמטים. מכיוון שחולי סרטן או מושתלי איברים עוברים טיפולים שמחלישים את מערכת החיסון, הם צריכים להימנע מחשיפה לעובש ככל שניתן. אם מופיעים הסימפטומים שהוזכרו, פנו לרופא.

כך הריאות שלנו נלחמות בעובש

מכיוון שכולנו חשופים לעובש בצורה כזאת או אחרת, חוקרים ערכו מחקר על מנת לבדוק כיצד הריאות מתמודדות עם הפטריות והנבגים הלא רצויים. מסתבר כי ברגע שמערכת החיסון מזהה עובש בריאות, היא נכנסת לפעולה בצורה ייחודית. מרבית מיני העובש רגישים לתופעה של התחמצנות. לעובש יש דרכים משלו להילחם בכך, אך מערכת החיסון שלנו יודעת להקשות עליו את החיים.

העובש שנחשף למערכת החיסון ולהתחמצנות מנסה להשמיד חלקים מעצמו שהפכו לנגועים. מערכת החיסון מצידה תוקפת עוד ועוד את העובש כך שמדובר במלחמה של ממש. המחקרים החדשים העלו כי ניתן לייצר תרופות שמביאות לחיסול העובש בריאות בצורה יעילה ומהירה יותר. התרופות הללו צפויות לסייע בצורה משמעותית במיוחד לחולים בעלי מערכת חיסון מוחלשת אשר מצבם מחמיר עקב נשימה ממושכת של עובש.

האם מסוכן לנשום עובש שחור?

בבתים ישנים ובאזורים מוכי סערות או שיטפונות, ניתן לעיתים לראות כתמי עובש מיוחדים על הקירות. מדובר בעובש שחור שנחשב למאוד אגרסיבי. האם עובש כזה עלול לגרום לנזקים חמורים עקב נשימה ממושכת? למרבה ההפתעה, מדענים סבורים שלא. צבעו של העובש איננו מה שמעיד על מידת מסוכנותו. מרבית סוגי העובש יחסית אינם מזיקים. כמובן כאשר הרבה עובש בבית, שחור או לא, הוא עלול לגרום לסימפטומים מאוד לא רצויים שכדאי להיות ערים אליהם. כך לדוגמא, לצד אלרגיות עלולים לסבול גם מכאבי ראש, מצב רוח ירוד, כאבים בגוף. אם אינכם חולים בדרך כלל ומערכת החיסון שלכם תקינה, חשיפה לעובש לא תשפיע עליכם. עם זאת, מומלץ להימנע מחשיפה ממושכת ולטפל בעובש כמה שיותר מהר. יש לנקוט בכלל הצעדים לסילוק העובש מקירות, מרתפים ומבנים.

מקורות:
https://www.healthline.com/health/black-mold-exposure
https://www.medicalnewstoday.com/articles/323419

אולי יעניין אותך גם:

אסטמה אצל תינוקות – טיפול ודרכי התמודדות

המרכז לטיפול ואבחון אסתמה

המרכז לטיפול ואבחון אסתמה מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון אסתמה, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון אסתמה. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:
טיפול הומאופתי
הומאופתיה מטפלת בסיבות והשורשים של הבעיות , וכך האדם מבריא ומגיע לריפוי אמיתי.
רוצים לשמוע עוד על טיפול הומאופתי השאירו פרטים