הרפואה המערבית הקונבנציונאלית מציעה לסובלים מאסטמה טיפולים מסוגים שונים, העוזרים להם להתמודד עם הסימפטומים הנלווים למחלה, כמו למשל משאף.
האסטמה היא מחלה שכיחה, ובמיוחד בקרב ילדים בגילאי הגן. כשמדובר במבוגרים, הסובלים ממנה, הדבר עשוי להיות מסוכן מאד, מה שמצריך טיפול מתאים ומענה מהיר. צמחי מרפא לטיפול באסטמה היא אחת משיטות הטיפול המוכרות כיום ברפואה המשלימה, שיטת טיפול שהוכחה כיעילה.
הסיבות למחלות בדרכי הנשימה
הסיבות למחלות בדרכי הנשימה, כמו אסטמה, משתנות בין חולה לחולה וקשורות פעמים רבות ביכולתו להתמודד עם חיידקים ווירוסים הנכנסים לגופו והם אלה, הגורמים למחלה. מערכת החיסון שלנו בנויה מסוגים שונים של תאים, שלכל אחד מהם תפקיד אחר. תאי הדם הלבנים הם אלה האחראיים על ייצור נוגדנים נגד הווירוסים השונים, נוגדים העוזרים לגוף להתמודד עם כניסתם של הבלתי רצויים.
כשמערכת החיסון שלנו פועלת כראוי ומייצרת נוגדנים יעילים נגד וירוסים וחיידקים, המחלה חולפת במהירות ובקלות. ילדים קטנים, שטרם נחשפו אל הווירוסים השונים, נמצאים בסיכון גבוה לחלות במחלות שונות, לרבות מחלות נשימה, שכן גופם עדיין איננו יודע כיצד להתמודד עם המחלה.
ישנם כמה סימנים, המעידים על דלקת בדרכי נשימה: חום, כאבי גרון וגם שיעול הם רמז מובהק לכך. ילדים וגם מבוגרים, החולים באסטמה, שהינה מצב דלקתי קבוע של דרכי הנשימה, יכולים להיבדק בדלקות בדרכי הנשימה בקלות רבות יותר, וגם לסבול מתסמינים קשים מאד, הנלווים להן.
בעוד שהרפואה הקונבנציונאלית מציעה לרוב אנטיביוטיקה, שלא תמיד עוזרת במקרים של דלקות ויראליות בדרכי הנשימה, מציעה הרפואה המשלימה פתרון אחר – צמחי מרפא, המחזקים את מערכת החיסון. צמחי המרפא, הניתנים לסובלים מכך, מגדילים את כמות הכדוריות הלבנות בדם ומשפרים משמעותית את מצב רירית דרכי הנשימה. חלק מצמחי המרפא יכולים לעזור כטיפול באלרגיות, שכן הם מפחיתים את התכווצויות דרכי הנשימה ואת הליחה האלרגית שמופיעה.
הטיפול הטבעי במחלה
כצח הגינה הוא צמח מרפא פופולארי מאד, הנפוץ באגן הים התיכון וגם באסיה. זרעיו של הצמח משמשים לריפוי מחלות אלרגיות שונות, לרבות אסטמה, וגם למניעתן. החומר שמופק מהצמח ניתן לחולים בשתייה ויכול לבלום התקפי קוצר נשימה. הוא ניתן הן לילדים והן למבוגרים ומשיג תוצאות מצוינות. על מחקרים שבוצעו בתחום, נמצא כי השפעותיו של הצמח הן חיוביות בכל הקשור למחלות אלרגיות שונות, כמו אקזמות, נזלת ועוד.
במחקר שבוצע בשנת 2008, שבו נבדקו 29 חולי אסטמה שחולקו לקבוצות ניסוי, נבדקו מספר פרמטרים: שכיחות התקפי האסטמה, משך הצפצופים ותפקודי הנשימה, לרבות נפח ריאה, מהירות זרימת האוויר בזמן נשיפה ועוד. קבוצה אחת קיבלה את מיצוי הצמח וקבוצה השנייה שימשה כקבוצת ביקורת ולא קיבלה את צמח המרפא.
החולים, שקיבלו את הצמח, נמצאו במצב בריאותי טוב הרבה יותר, בכל הקשור למחלת האסטמה שממנה הם סובלים ואף השימוש שלהם במשאפי ונטולים או משאפים אחרים הלך ופחת. בקבוצת הביקורת לא נמצא שיפור כלשהו. מחקר אחר, שבוצע כשנה לאחר מכן, בחן 84 ילדים בני 5-7 הסובלים מאסטמה. מדדי הנשימה שלהם נבדקו הן לפני השימוש בצמח המרפא והן לאחר השימוש בו. נמצא שיפור ביכולת הנשיפה שלהם, חלה ירידה בכמות הצפצופים וגם במספר הנשימות לדקה.
מכאן, ניתן להסיק שצמחי המרפא יכולים לרפא דלקות בדרכי הנשימה וגם למנוע אותן. הן יעילים מאד במצבים אסמטיים והשימוש בהם איננו מלווה בתופעות לוואי. חשוב כמובן להיוועץ באיש מקצוע כדי להתאים את צמח המרפא למחלה וגם לבחון את מידת השפעתו על הסובל ממנה (ובמיוחד אם הוא נוטל תרופות מיוחדות).