סינגולייר

טיפול ואבחון אסתמה זה לא משחק! בחרו נכון –
המרכז לטיפול ואבחון אסתמה!

טיפול הומאופתי
הומאופתיה מטפלת בסיבות והשורשים של הבעיות , וכך האדם מבריא ומגיע לריפוי אמיתי.
רוצים לשמוע עוד על טיפול הומאופתי השאירו פרטים

סינגולייר סינגולייר הוא אנטגוניסט לרצפטור leukotriene, המשמש לטיפול באסתמה ובנזלת אלרגית עונתית (קדחת השחת).

רצפטורים אלה הינם קבוצה של חומרים כימיים טבעיים המקדמים תהליכי דלקת באסתמה ונזלת אלרגית עונתית. הם נוצרים על ידי תאים, משוחררים, ולאחר מכן נקשרים שוב לתאים אחרים הגורמים לדלקת.

סוג הטיפול

סינגולייר משמש לטיפול באסתמה, נזלת אלרגית עונתית, ומניעה של עווית הסימפונות (היצרות של דרכי הנשימה), במבוגרים, ילדים ותינוקות מתחת לגיל שנה. התרופה מתחילה לעבוד לאחר 3 עד 14 ימי טיפול.

התרופה לא משמשת לטיפול בהתקף אסתמה חריף, אלא ניתנת במהלך התקפים כרוניים של אסתמה. חולים שיש להם התקפי אסתמה אחר פעילות גופנית עשויים להשתמש בסינגולייר בשאיפה.

אופן השימוש בסינגולייר

המינון המומלץ במבוגרים הוא 10 מ"ג ליום לטיפול באסתמה ונזלת אלרגית ו-10 מ"ג מספר שעות לפני פעילות גופנית למניעה של עווית סימפונות. בילדים המינון יהיה 4-5 טבליות. לנזלת אלרגית, המינון המומלץ של סינגולייר היא לקיחה של פעם אחת ביום. היעילות הודגמה עבור נזלת עונתית כאשר סינגולייר נלקח בבוקר או בערב מבלי להתייחס לזמן האוכל.

חומרים הנמצאים בתרופה

המרכיב הפעיל בסינגולייר, הוא אנטגוניסט לרצפטור leukotriene, סלקטיבי, אשר מעכב את קולטן  .CysLT1 כל טבליה של סינגולייר מצופה ומכילה 10.4 מ"ג של נתרן .montelukast ומרכיבים נוספים כמו: צלולוז, לקטוז, נתרן, הידרוקסיפרופיל, ומגנזיום.

לפעמים, רק לאחר מספר שבועות של שימוש, התסמינים ישתפרו. יש להמשיך להשתמש בסינגולייר על פי הנחיות הרופא ולדווח לרופא המטפל במידה והסימפטומים אינם משתפרים לאחר מספר שבועות של טיפול.

סיכונים ותופעות לוואי

תופעות הלוואי הנפוצות יותר ​​הם כאבי ראש, סחרחורות, כאבי בטן, כאבי גרון ונזלת (כתוצאה מדלקת של הציפוי הפנימי של האף). צפצופים, שיעול, פריחה, אי שקט, רעד, ובחילה עלולה אף הם להתרחש. במחקרים קליניים דווחו סיכונים כמו אנזימי כבד גבוהים, התנהגות אובדנית, אגירת נוזלים, דיכאון, והזיות.

יש לקבל עזרה רפואית מיידית כאשר מופיעים אחד מהסימנים הבאים של תגובה אלרגית: קשיי נשימה; נפיחות הפנים, השפתיים, הלשון, או הגרון. כמו כן, יש לפנות לייעוץ רפואי מידי כאשר מופיעה פריחה עורית, שטפי דם, עקצוץ חמור, חוסר תחושה, כאב, חולשה בשרירים; שינויי מצב רוח או שינויים התנהגותיים, חרדה, דיכאון, או מחשבות על התאבדות; רעידות או טלטול; שטפי דם קלים, דימום בלתי רגיל (מהאף, מהפה, פי הטבעת או הנרתיק).

ונטלוקאסט (montelukast). מונטלוקאסט משמשת למניעת צפצופים, קשיי נשימה, לחצים בחזה ושיעולים הנגרמים על יד מחלת האסתמה.

מונטלוקאסט משמשת גם למניעת קשיי נשימה במאמצים. בנוסף, מונטלוקאסט משמשת למניעת נזלת אלרגית עונתית וקבועה.

חשוב לציין שהיא תרופה מניעתית בלבד ואינה מיועדת לשימוש בעת התקף חריף של אסתמה.

מנגנון פעולה

מונטלוקאסט שייכת לקבוצת תרופות הנקראת "חסמי קולטני לויקוטריאינים" (leukotriene receptor antagonists -LTRAs). לויקוטריאנים הם חומרים שמשתחררים בגוף וגורמים לדלקת. כידוע, מחלת האסתמה היא למעשה דלקת כרונית של דרכי האוויר. שיבוש הפעילות של הלויקטריאנים מורידה את רמת הדלקת ומקלה על תסמיני האסתמה.

אופן השימוש

מונטלוקאסט מגיעה בצורת גרנולות,טבליות וטבליות לעיסה שמיועדות לשימוש פומי (ניטלות דרך הפה). התרופה היא תרופת מרשם וכלולה בסל הבריאות אם ניתנת לטיפול באסתמה (לא כלולה לטיפול בנזלת אלרגית).

אם משתמשים בסינגולייר לאסתמה אסור להפסיק את שאר התרופות לאסתמה, היא נלקחת בנוסף ולא במקום.

בדרך כלל לוקחים מונטלוקאסט פעם ביום, ללא קשר לארוחות. כשלוקחים אותה כתרופה לאסתמה אז צריך לקחת אותה בערב. אם היא נלקחת כתרופה לקשיי נשימה במאמץ אז יש לקחת אותה לפחות שעתיים לפני האימון. אם לוקחים מונטלוקאסט בצורה קבועה פעם ביום לא צריך לקחת פעם נוספת טרם מאמץ מתוכנן.

כשמשתמשים במונטלוקאסט לטיפול בנזלת אלרגית אפשר ליטול אותה בכל שעה ביום ואחר להקפיד להמשיך לקחת אותה באותה שעה. אסור לקחת מינון גבוה או נמוך יותר מכמה שכתוב במרשם הרופא ללא התייעצות איתו. אחרי נטילת התרופה יש לחכות 24 שעות עד הפעם הבאה. אם שוכחים צריך להמשיך לקחת כמתוכנן למחרת ולא לקחת מינון כפול.

כאמור מונטלוקאסט מגיעה גם בצורת גרנולות (כדורים קטנים) שנוחה יותר לשימוש על ידי ילדים. ישנם מספר דרכים בהם ניתן לתת את הגרנולות לילדים. הראשונה היא על ידי מזיגתם לתוך כפית ומייד לתת אותה לילד שיבלע.

אפשר גם לערבב את הגרנולות עם חלב אם, חלב פורמולה (טמפרטורת החדר) , רסק תפוחים, גלידה או אורז (קר). אסור לערבב עם מאכלים אחרים או עם מאכלים חמים. אם מערבבים את הגרנולות עם אחד המאכלים שצוינו למעלה יש לדאוג שהילד יאכל הכל תוך 15 דקות. צריך לזרוק את מה שנשאר ואסור להשתמש בו שוב!

המינון השכיח למבוגרים ומתבגרים מעל גיל 15 שנים לטיפול באסתמה או בנזלת אלרגית עונתית הוא טבלייה אחת של 10 מיליגרם ביום. אצל ילדים בני 14-6 שנים לטיפול באסתמה או בנזלת אלרגית עונתית הוא טבליית לעיסה אחת של 5 מיליגרם ביום.

אצל ילדים בני 5-2 שנים לטיפול באסתמה או בנזלת אלרגית עונתית נותנים טבליית לעיסה אחת של 4 מיליגרם ביום או שקית אחת של 4 מיליגרם גרנולות למתן דרך הפה ביום. אצל ילדים בני 2-1 שנים לטיפול באסתמה נותנים שקית אחת של 4 מיליגרם גרנולות למתן דרך הפה ביום.

תופעות לוואי ואזהרות

סינגולייר יכולה לגרום כאבי ראש, יותר אצל מתבגרים ומבוגרים. בשכיחות נמוכה היא עלולה לגרום לסחרחורת, תשישות, חום, פריחה, כאבי שיניים, כאבי בטן, עלייה באנזימי כבד, חולשה, גודש באף, שיעול, דימום מהאף, דלקת בסינוסים, דלקת בדרכי הנשימה העליונות.  אצל ילדים יכולה להיות רגישות יתר לזיהומים. אם יש תופעות לוואי קשות חובה ליידע את הרופא המטפל. בעת התקף אסתמה חריף לא לוקחים מונטלוקאסט.

התרופה מותרת לשימוש בהיריון. לא נעשו מחקרים על שימוש בעת הנקה. אצל חלק מהמטופלים היא עלולה לגרום לסחרחורת ולכן יש לוודא שמרגישים טוב לפני נהיגה.  מותר לצרוך אלכוהול.

המרכז לטיפול ואבחון אסתמה

המרכז לטיפול ואבחון אסתמה מתמחה במתן מידע בתחום טיפול ואבחון אסתמה, כל מה שרציתם לדעת על טיפול ואבחון אסתמה. המרכז מופעל על ידי צוות של אנשי מקצוע בחירים. לרשות המרכז מגוון רחב של מקורות מידע איכותיים, המיועדים להגיש לכם מידע ברור ונגיש.

אז מה היה לנו בכתבה:
טיפול הומאופתי
הומאופתיה מטפלת בסיבות והשורשים של הבעיות , וכך האדם מבריא ומגיע לריפוי אמיתי.
רוצים לשמוע עוד על טיפול הומאופתי השאירו פרטים